True

VAHINKOKORJAUKSET

Tekevälle saattuu, myös veneilyssä. Mutta ei hätää  hoidamme vahinkokorjaukset nopeasti ja vaivattomasti yhteistyössä vakuutusyhtiösi kanssa!

Vahingon sattuessa

Elämää tai terveyttä uhkaavissa tilanteissa sinun tulee soittaa hätänumeroon 112! Jos tarvitset apua merellä, soita Meripelastuksen Suomen hätänumeroon 0294 1000 tai VHF-kanavalle 16/ VHF-DSC 70. Meripelatuksen kotisivuilta löytyy tarkempia ohjeita miten kuuluu toimia hätätilanteissa.

Vahinkoja voi sattua merellä eri tilanteissa. Vahinkoja voi myös tapahtua kuljetuksen tai talvisäilytyksen yhteydessä. Satamissa voi vahingon ilmoittaminen vakuutusyhtiölle liittyä vastuuvahinkoon tai ilkivaltaan. Olemme tässä laatineet yleisohjeen, miten vahinko käsitellään ja korjataan.


Onnetomuudesta johtuva vahinko


Dokumentoi tarkasti

Valokuvaa vahinko. Kun otat lähikuvan, muista myös ottaa laajemmalla näkymällä tilannekuva. Jos kyseessä on esimerkiksi karilleajosta johtuva moottorin rikkoutuminen, kuvia otetaan tyypillisesti potkurista, evästä, koko perästä ja koko moottorista kuva/kuvia. Tarkasta onko iskun johdosta muita osia vääntynyt tai rikkoontunut ja tarkasta moottorin ripustus. Selvitä, jos mahdollista, onko veneen pohjaan tullut vahinkoja. Valokuvaa moottorin sarjanumero, vaikka se näkyisi myös trafi-kortissa. Kirjaa ylös missä ja mihin kellonaikaan karilleajo tapahtui. Onnettomuustilanteen keliolosuhteet kannattaa myös kuvailla omiin muistiinpanoihin. Onnettomuuden tapahtumien kulku pitää tarkasti pystyä selostamaan vakuutusyhtiölle. Kirjaa vielä ylös veneen säilytyspaikka vahingon tarkastamista varten (osoite ja esim. laituripaikan numero).


Ota aikaisin yhteyttä korjaamoon 

Voit olla yhteydessä korjaamoomme jo aikaisessa vaiheessa. Päätös korjauksen korvaamisesta tehdään aina vakuutusyhtiössä ja vakuutusyhtiö tarkastaa vaurion. Korjaamomme voi suunnitella korjauksen budjettia jo aikaisemmin ja laatia korjauskustannuslaskelman vakuutusyhtiöllesi. Korjaamohenkilökuntamme voi myös auttaa sinua kuvailemaan vauriot teknisin termein. Meillä voi mahdollisesti olla lainavene vuokrattavaksi, jos ei koko korjauksen ajaksi, niin edes hetkeksi.


Huomioi työnjako korjaamon ja vakuutusyhtiön välillä

Itse korjaus tehdään ammattitaidolla ja vakuutusyhtiön ohjeiden mukaan. Valikoimassamme on ensisijaisesti alkuperäisosat, vanhaa moottoria voidaan halutessa korjata myös ns. tarvikeosilla. Maksat meille veneesi vakuutuksen omavastuun ja hoidamme korjauksen laskun vakuutusyhtiönne kanssa, vakuutusyhtiön päätöksen mukaisesti. Huomioithan, että korjauksen tilaus syntyy meidän korjaamomme ja sinun välilläsi. Vakuutusyhtiö korvaa vahingon vakuutusehtojen mukaan, jolloin esimerkiksi omavastuu ja mahdolliset ikävähennykset maksaa työn tilaaja.Veneesi on joutunut ilkivallan, murron tai varkauden kohteeksi


Tee ensin rikosilmoitus poliisille. Ilmoita vahingosta vakuutusyhtiöön, rikosilmoitus pitää liittää mukaan vahinkoilmoitukseen. Vakuutusyhtiö antaa ohjeet jatkotoimenpiteisiin. Ohjeita kannattaa odottaa maltilla, vuokraus/hankintapäätös ilman vakuutusyhtiön lupaa on maksettava kokonaan itse. Korjaamomme voi suunnitella budjettia jo aikaisemmin, usein ilkivallan jäljiltä tarvitaan kokonainen tiimi korjaamaan vahinkoa.


 

Vauriokorjaukset hoitavat asiantunteva huoltotiimimme

Venekeskuksen huolto palvelee Kemiönsaaren ja Tammisaaren seudulla!To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.